Business Copywriting- Storytelling- Corporate Digital Content 

Το όνομά μου είναι Πάμελα Λύτρα και το αντικείμενό μου… το κείμενο! Είμαι άνθρωπος του «Write here, Write now» και ως αρθρογράφος- κειμενογράφος βάζω τις λέξεις στη σωστή σειρά ώστε να εκφράζονται με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα, οι σκέψεις και οι στόχοι.

Δεν αγαπώ τη φλυαρία καθώς πιστεύω πως αποτελεί φασαρία, αλλά μου αρέσει η λακωνικότητα γιατί αυτή είναι που ΚΑΝΕΙ τη φασαρία!

Ο προσωπικός μου copywriting, δεκάλογος

 1. Να πειράζεις τις λέξεις, όσο σε “πειράζουν” (όχι παραπάνω ή λιγότερο)
 2. Να είσαι συνεπής και ειλικρινής
 3. Να παραμένεις ευγενικός, no matter what
 4. Να δουλεύεις σκληρά για τον στόχο σου
 5. Να γράφεις από καρδιάς, αλλά και με λογική συνοχή
 6. Να ακούς τον συνομιλητή σου
 7. Να αξιοποιείς κάθε ερέθισμα γύρω σου
 8. Να τολμάς
 9. Να παραμένεις classy (για όποιο θέμα κι αν γράφεις)
 10. Να θυμάσαι πως και η ποιητική αδεία έχει τα όριά της…

The Love Based Copywriting Method

Το GoogleLovesMe ακολουθεί μία συγκεκριμένη μέθοδο, όταν αναλαμβάνει ένα νέο project για Business Copywriting.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη δημοσιογραφική μου ιδιότητα και ξεκινάει με μία Συνέντευξη με τον εκάστοτε πελάτη. Ένα website ή Blog χρειάζεται πολλά περισσότερα από ένα όμορφο στήσιμο, προκειμένου να «πουλήσει». Τι χρειάζεται; Το Content, το ποιοτικό περιεχόμενο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και θα «απογειώσει» το μήνυμα.

Για να συμβεί αυτό πρέπει ο copywriter να κατανοήσει πρώτα απ’ όλα τη φιλοσοφία του πελάτη του και πριν γίνει ο ghostwriter του, δηλαδή ο κειμενογράφος που θα γράψει αντί για εκείνον, να κάνει κτήμα του το όραμα που έχει. Και εδώ έρχεται η συνέντευξη…

Ακολουθεί η απαιτούμενη Έρευνα για το αντικείμενο που θα γράψω και το πρώτο Δείγμα Γραφής, που θα σταλεί στον πελάτη. Άλλο ένα πολύ σημαντικό στάδιο της συνεργασίας μας, αφού αυτό το πρώτο δείγμα γραφής θα καθορίσει και τη συνέχεια των υπολοίπων που θα ολοκληρώσουν το έργο.

Το Δείγμα θα πάρει τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά του πελάτη, ώστε ο κειμενογράφος του GoogleLovesMe να είναι πανέτοιμος να εμπνευστεί και να γράψει το υπόλοιπο digital content.

Αντί Βιογραφικού

Η ιδότητά μου είναι κειμενογράφος- αρθρογράφος. Αυτή η ιδιότητα όμως έχει πολλά παρακλάδια, όπως είναι η δημοσιογραφία, η έρευνα, το digital content, τα Social Media, το storytelling, το business content και business copywriting, η δημιουργική γραφή και η δημιουργικότητα, ο επικοινωνιακός γραπτός και προφορικός λόγος.

Έγραφα ολόκληρα δελτία ειδήσεων καθημερινά στην παιδική γραφομηχανή, έφτιαχνα μόνη μου περιοδικά για τις φίλες μου (κανονικότατα με την ταυτότητα, τη θεματολογία και τις εικόνες τους), ηχογραφούσα τον εαυτό μου να εκφωνεί τα νέα της ημέρας ώστε να με ακούσω μετά και να μου κάνω μαθήματα ορθοφωνίας (αυτά ποτέ δεν πέτυχαν, νομίζω) και πάντα έλεγα πως θα γίνω δημοσιογράφος (ok, μετά το όνειρο της μπαλαρίνας!). Αποφοίτησα από το Αρσάκειο Σχολείο Ψυχικού και το τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Παράλληλα με το τρίτο και τέταρτο έτος των ακαδημαϊκών σπουδών μου παρακολουθούσα μαθήματα δημοσιογραφίας στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Κάπου εκεί στα 21 κι αφού πήρα τα πτυχία μου, είχα το άγχος και την έντονη επιθυμία να ξεκινήσω να δουλεύω ώστε να μπω επιτέλους στο χώρο.

Η πρώτη επαφή με τη δημοσιογραφία έγινε στο ραδιόφωνο του Ant1, όπου είχα αναλάβει τη σύνταξη κι εκφώνηση των διεθνών ειδήσεων για ένα magazino του Σαββατοκύριακου.

Στη συνέχεια εργάστηκα για το Channel 9 του Ομίλου Alpha, όπου ως δόκιμος δημοσιογράφος έκανα σχεδόν τα πάντα! Από ελεύθερο ρεπορτάζ και τηλεοπτική παραγωγή μέχρι μοντάζ ή ακόμη και μία ξαφνική εμφάνιση στην αίθουσα σύνταξης για τα τελευταία νέα.

Παράλληλα με αυτές τις δραστηριότητες είχα ήδη αρχίσει να γοητεύομαι από τον περιοδικό Τύπο. Αξέχαστη θα μου μείνει η πολύ καλή συνεργασία με τις Τεχνικές Εκδόσεις του Κ. Καββαθά και το ένθετο Blow out, όπου γράφαμε για ανθρώπους- ήρωες της διπλανής πόρτας.

Στη συνέχεια μπήκαν στη ζωή μου τα αγαπημένα για εμένα, «ανούσια κι ασήμαντα» γι’ άλλους, γυναικεία και lifestyle περιοδικά (L’ Officiel, Jolie, Athens Magazine). Ομολογουμένως πολλοί τα χλευάζουν, αλλά εμένα μου έμαθαν αρκετά, μ’ έφεραν σ’ επαφή με κόσμο που πάντα ήθελα να γνωρίσω και θεωρώ πως «αναβάθμισαν» τη γυναικεία φύση μου χωρίς να φθείρουν την παιδεία μου.

Εργάσθηκα επίσης για τον παιδικό τύπο και το παιδικό βιβλίο (Modern Times), ενώ είμαι περήφανη για τις συνεργασίες μου με το ελληνοαμερικανικό website greekreporter.com, τις εφημερίδες Η Άποψη, Free Sunday, First και το πολιτικό έντυπο Politcs’ News.

Υπήρξα αρχισυντάκτρια στο διαδικτυακό κανάλι Asana TV της Ελένης Πετρουλάκη – Ivic και στο microsite της πολυεθνικής Tetra Pak .

Εργάστηκα ως Creative Copywriter- Κειμενογράφος και Social Media Manager στην εταιρεία digital marketing, Lighthouse και από το 2010 και μετά, που οι Έλληνες επαγγελματίες άρχισαν να εξοικειώνονται με τη digital εποχή, το GoogleLovesMe μπήκε πολύ δυναμικά στον Κλάδο. Τόσο δυναμικά ώστε να μη χρειάζεται πλέον να εργάζομαι σε δεύτερη δουλειά σε κάποια άλλη εταιρεία.

Την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008 έμεινα χωρίς δουλειά και απλήρωτη από μισθούς ενός έτους. Έπρεπε κάτι να κάνω, πρώτον για να βιοποριστώ και στη συνέχεια για να δημιουργήσω. Κάπου εκεί ήρθε η ιδέα από έναν πολύ καλό συνεργάτη και πλέον φίλο (ευχαριστώ, Χρήστο) για τον σχεδιασμό του GoogleLovesMe.

Και ξέρεις κάτι; Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να επικοινωνήσεις ένα καλό μήνυμα, μία καλή ιδέα ή ένα καλό κείμενο. Αρκεί να απευθυνθείς στο κατάλληλο άτομο!

Το GoogleLovesMe σε βοηθάει να κάνεις πραγματικότητα την ιδέα σου, μέσα από το Business Copywriting και εκφράζει ακριβώς το μήνυμα της επιχείρησής σου σε αυτό που λέμε «κατάλληλα μέσα».

Είμαι περήφανη (και «τινάζω το μαλλί» πίσω από τον ώμο) που…

 • Κατάφερα να αποδείξω ότι το κείμενο είναι χρήσιμο και έφτασα στη στιγμή που κάθε επαγγελματίας (όπως και η Google άλλωστε) εκτιμάει το ποιοτικό κείμενο.
 • Απέκτησα μέσα από σεμινάρια και εργασιακή εμπειρία, την εξειδίκευση στο Business Copywriting και Business Content.
  Καταλαβαίνουν πλέον όλοι οι φίλοι μου με τι ασχολούμαι.
 • Μπορώ να κάνω ένα βαρετό corporate κείμενο, να έχει ενδιαφέρουσα «ζωή».
 • Συνδυάζω την καλλιτεχνική με τη business πλευρά μου.
 • Πραγματοποίησα τα επαγγελματικά μου όνειρα. Έγινα δημοσιογράφος, απέκτησα τη δική μου δουλειά, κάνω το πάθος μου επάγγελμα και εντάξει, μπορεί να μην έγινα επαγγελματίας μπαλαρίνα αλλά είμαι σε μία αγωνιστική ομάδα χορού και δεν αφήνω καμία μέρα να πάει χαμένη, χωρίς να γράψω και να χορέψω.

Φωτογραφικό Υλικό

Ποιοι ειμαστε

Inspired & Inspirational

Μοιραζόμαστε την ίδια αισθητική, έχουμε άφθονο χιούμορ κι αποτελούμε έμπνευση ο ένας για τον άλλο.

Alati Design
Logo design | Branding & Visual Identity

Alati Design

Digital Arts
Web Design | Web Development | Social Media | Graphic Arts

Digital Arts

Imagine Cinematography
Cinematography & Corporate Video Production

Imagine Cinematography

Smartgraphic
Creative Studio

Smartgraphic