Σύνταξη Κειμένων Ιστοσελίδας

Το πρώτο συνθετικό του #copywriting παραπέμπει στην αντιγραφή. Και η αλήθεια είναι πως αρκετοί κειμενογράφοι ή αρθρογράφοι αντιγράφουν αυτούσια κείμενα άλλων συντακτών, αλλάζοντας απλά την υπογραφή.

Στην πραγματικότητα όμως “copy” δε σημαίνει αντιγραφή, αλλά σύνταξη και δημιουργία.
Πρόκειται για μία υπηρεσία που μπορεί να μοιράζεται ιδέες ή πληροφορίες από άρθρα που έχει βρει κατόπιν έρευνας αλλά δεν αντιγράφει. Συντάσσει από την αρχή ένα νέο, εμπνευσμένο κείμενο που θα κάνει τη διαφορά, θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και των μηχανών αναζήτησης όπως είναι η Google.

Και η Google δεν αναγνωρίζει κείμενα που είναι προϊόν αντιγραφής. Γι’ αυτό άλλωστε… Google Loves Us!

 

Το GLM δημιουργεί το προφίλ του κοινού (target group) στο οποίο απευθύνεστε και βάσει αυτού, ξεκινάει να “ντύνει” συντακτικά την ιστοσελίδα σας.

Κάνει την απαιτούμενη έρευνα, εφαρμόζει τις αρχές SEO (Search Engine Optimization) για εύκολη εύρεση από τις μηχανές αναζήτησης και παρουσιάζει την ειλικρινή, ξεκάθαρη εικόνα της επιχείρησής σας. Με τις κατάλληλες λέξεις κι απλές φράσεις, χωρίς υπερβολές και φλυαρία, προβάλλει τα “δυνατά σημεία” σας.

Το GoogleLovesMe ακολουθεί μία συγκεκριμένη μέθοδο, όταν αναλαμβάνει ένα νέο project για Business Copywriting.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη δημοσιογραφική μου ιδιότητα και ξεκινάει με μία Συνέντευξη με τον εκάστοτε πελάτη. Ένα website ή Blog χρειάζεται πολλά περισσότερα από ένα όμορφο στήσιμο, προκειμένου να «πουλήσει». Τι χρειάζεται; Το Content, το ποιοτικό περιεχόμενο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού και θα «απογειώσει» το μήνυμα.

Για να συμβεί αυτό πρέπει ο copywriter να κατανοήσει πρώτα απ’ όλα τη φιλοσοφία του πελάτη του και πριν γίνει ο ghostwriter του, δηλαδή ο κειμενογράφος που θα γράψει αντί για εκείνον, να κάνει κτήμα του το όραμα που έχει. Και εδώ έρχεται η συνέντευξη…

Ακολουθεί η απαιτούμενη Έρευνα για το αντικείμενο που θα γράψω και το πρώτο Δείγμα Γραφής, που θα σταλεί στον πελάτη. Άλλο ένα πολύ σημαντικό στάδιο της συνεργασίας μας, αφού αυτό το πρώτο δείγμα γραφής θα καθορίσει και τη συνέχεια των υπολοίπων που θα ολοκληρώσουν το έργο.

Το Δείγμα Γραφής θα πάρει τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά του πελάτη, ώστε ο κειμενογράφος του GoogleLovesMe να είναι πανέτοιμος να εμπνευστεί και να γράψει το υπόλοιπο digital content.