Απομαγνητοφώνηση- Από τον προφορικό στον γραπτό

Απομαγνητοφώνηση… Είστε σε φάση, που έχετε κάνει την πολυπόθητη συνέντευξη η οποία θα χρησιμεύσει στη δουλειά ή τη μελέτη σας, αλλά δε βρίσκετε τον απαιτούμενο χρόνο για να προχωρήσετε στη διαδικασία της απομαγνητοφώνησης;

Το GLM αναλαμβάνει να σας απαλλάξει από αυτή τη χρονοβόρο και συχνά βαρετή διαδικασία της απομαγνητοφώνησης, προσφέροντας τη σχετική υπηρεσία στον χρόνο που επιθυμείτε.

Χάρη στην προϋπηρεσία μας στον Κλάδο της Δημοσιογραφίας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρέπει να γίνει μία απομαγνητοφώνηση. Το πιο σημαντικό είναι να ακούσεις με υπομονή όλο το ηχητικό που έχεις στη διάθεσή σου και στη συνέχεια, να σταματάς φράση- φράση (κάποιες φορές και λέξη- λέξη) για να κάνεις κτήμα σου αυτό που ακούς, ώστε να το αποδώσεις γραπτά.

Απομαγνητοφώνηση: Ο λόγος με την ίδια εκφραστικότητα

Η απομαγνητοφώνηση προϋποθέτει εκτός από χρόνο, συγκέντρωση, καλή γνώση της γλώσσας που χρησιμοποιείται κάθε φορά, υπομονή και κυρίως ακρίβεια κατά τη μεταφορά από τον προφορικό στο γραπτό λόγο. Μία λέξη να ξεφύγει και πάει… άλλαξε όλο το νόημα!

Το GLM όμως έχει τον τρόπο του να διατηρεί την εκφραστικότητα και το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τη συνέχεια, αποδίδοντας εύστοχα τις φράσεις, το χιούμορ, την έκπληξη, το γέλιο, την αμηχανία και την όποια ένταση της φωνής σε λέξεις. Άλλωστε αυτή είναι και η ομορφιά του γραπτού λόγου, να γράφουμε όπως μιλάμε… Φυσικά, αυθόρμητα και με εκφραστικότητα!

Οι ίδιες οι λέξεις παίζουν με τη λεπτομέρεια. Το ίδιο και ο τρόπος που τις χρησιμοποιεί κάποιος όταν μας λέει ή περιγράφει κάτι προφορικά. Κι εδώ έρχεται η απομαγνητοφώνηση… Για να μεταφερθεί με λεπτομέρεια το νόημα μίας φράσης στο γραπτό κείμενο, χρειάζεται έναν επαγγελματία που γνωρίζει από την υπηρεσία της απομαγνητοφώνησης.