Εύρεση Ονόματος Επιχείρησης/ Domain Name

Η διαδικασία για την εύρεση ονόματος επιχείρησης είναι ιδιαίτερη και ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο βήμα, που μετουσιώνει μία επιχειρηματική ιδέα.

Για να γίνει σωστά χρειάζεται έμπνευση, ευρηματικότητα, ευστοχία και καλή έρευνα για το αντικείμενο. Όπως ακριβώς συμβαίνει κι όταν αναζητούμε το επιχειρηματικό slogan. Είτε ψάχνετε το κατάλληλο όνομα για μία εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες, είτε μιλάμε για μία επιχείρηση η οποία πουλάει ένα προϊόν, η έρευνα είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητη. Η ομάδα του GLM παρατηρεί προσεκτικά τον ανταγωνισμό σας, μελετά τις αντίστοιχες επιχειρήσεις σε άλλη μέρη του κόσμου προσαρμόζοντας τα δεδομένα του εξωτερικού σ’ εκείνα της δικής μας χώρας και μαζί με εσάς ξεκαθαρίζει από την αρχή το μήνυμα που επιθυμείτε να δώσετε στο κοινό (target group) που σας ενδιαφέρει.

Εύρεση ονόματος επιχείρησης και εταιρική ταυτότητα

Αρχικά πρέπει το όνομα που θα διαλέξετε να μην ανήκει σε κάποιον άλλο. Έπειτα να εξετάσετε ότι μπορείτε να το αξιοποιήσετε και διαδικτυακά, δηλαδή να είναι ελεύθερο το αντίστοιχο domain name.

Στη συνέχεια φροντίστε ώστε το όνομα να είναι εύκολο να προφερθεί, να έχει σχέση (άμεση ή έμμεση) με το αντικείμενο της επιχείρησης και φυσικά να μπορεί κάποιος να το θυμηθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Θέλουμε το όνομα να είναι από αυτά, που σου “μένουν”!

Τέλος σε όλη τη διαδικασία για την εύρεση ονόματος επιχείρησης πρέπει να μην ξεχνάτε ότι από αυτό το όνομα θα ξεκινήσει η Εταιρική Ταυτότητα για ό,τι πάτε να δημιουργήσετε. Άρα θα βοηθήσει να δουλέψετε παράλληλα την ονοματοδοσία με τον σχεδιασμό λογοτύπου.