Μένω σπίτι και κάποιοι (-α) μού έλειψαν περισσότερο


Μένω σπίτι… Μου έλειψαν κι ας μην το πιστεύω, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου!

Είμαστε περίπου ένα μήνα στο σπίτι, εξαιτίας της πανδημίας. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και άλλοτε τις απολαμβάνουμε άλλοτε όχι.

Στην αρχή ήταν κάπως καλά, να είσαι λίγο απομονωμένος κοινωνικά. Σου έδινε χρόνο για ξεκούραση, εσωτερική αναζήτηση, αναθεώρηση στις σχέσεις και τη ζωή σου. Όσο περνούν οι εβδομάδες όμως, γιατί δε μιλάμε πλέον για ημέρες, αξιολογείς τι και ποιοι είναι αυτοί που σου έλειψαν περισσότερο. Τώρα ξέρεις πως μόλις βγεις από την καραντίνα θα επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου μαζί τους!

Μένω σπίτι: Η Ελληνίδα μητέρα που σε καλεί 10 φορές την ημέρα

Προ- καραντίνας ένιωθες οριακά πως τα τηλέφωνα που σε καλούσε μέσα στην ημέρα (την ώρα που δούλευες, την ώρα του καφέ με φίλους, όταν ήσουν στο διάδρομο πάνω στο γυμναστήριο) σού ήταν “βάρος”.

Γιατί αν δεν το σήκωνες, ήξερες πως θα σε ξαναπάρει κι αν πάλι δεν προλάβαινες να την καλέσεις εσύ πίσω, θα αγχωνόταν ότι κάτι σου συμβαίνει. Ο λόγος για την αγαπημένη, μητέρα, μανούλα, μαμά που αγαπάει το τηλέφωνο, ανησυχεί για εσένα κάθε στιγμή.

Τώρα όμως την παίρνεις εσύ τηλέφωνο, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, για να δεις αν είναι καλά σωματικά και ψυχολογικά, αλλά και για να νιώσεις την αγάπη της από μακριά.

Μένω σπίτι: Ο συνάδελφος στο γραφείο που βαριόσουν να βλέπεις κάθε μέρα

Ήταν ένα από τα πρόσωπα που έβλεπες και σε έβλεπε πιο πολλές ώρες την ημέρα. Γέμιζε την καθημερινότητά σου με διάφορους τρόπους, όπως νεύρα, γέλια, εντάσεις, επιτυχίες, αποτυχίες, ιστορίες, συμπαράσταση για τα δύσκολα που περνούσατε στη δουλειά, ιδέες κατά το brainstorming, ενίοτε ανταγωνισμό κ. ά.

Τώρα που δουλεύεις από το σπίτι, αισθάνεσαι αυτό το οξύμωρο συναίσθημα πως θέλεις να ξαναβρεθείτε στο γραφείο παρά τα αρνητικά του καθενός, να τα ξαναπείτε, να ξαναδουλέψετε παρέα. Μόνο που αυτή τη φορά θα είναι με περισσότερη όρεξη και λιγότερο ανταγωνισμό, μετά την περίοδο του “μένω σπίτι”.

Το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και οι συγγενείς που σου έλειψαν

Αυτό κι αν το βαριόσουν! Ήταν κάπως σαν υποχρέωση και δέσμευση, που σου «έτρωγε» τις ώρες της Κυριακής. Άντε να ξυπνήσεις νωρίς, άντε να ντυθείς, άντε να πας στο τραπέζι όπου θα πρέπει να μιλάς με τις ώρες προκειμένου να είναι όλοι ικανοποιημένοι και να διατηρείται ενεργό το οικογενειακό κλίμα με κέφι όσο απολαμβάνετε το φαγητό (που δεν ήταν και πάντα αυτό που ήθελες να φας για κυριακάτικο «πρωινό»).

Τώρα σού λείπει, θέλεις να φτάσουμε σε αυτή την πρώτη Κυριακή που θα ξαναβρεθούμε. Ξέρεις πως δε χρειάζεται να μιλάς πολύ όσο παλιά, παρά μόνο να είστε όλοι εκεί, να χαμογελάτε ο ένας στον άλλο.

Το γυμναστήριο για το οποίο είχες πάντα μία καλή δικαιολογία

Θα μείνω μέχρι αργά σήμερα στο γραφείο, με περιμένουν στο σπίτι, πρέπει να βγάλω τον σκύλο βόλτα, ξυπνάω νωρίς αύριο, έχω να μαγειρέψω, πονάει η μέση μου κτλ κτλ. Ήταν απλά δικαιολογίες, γιατί δεν ήθελες να πας ή γιατί πίστευες πως έχεις χρόνο και αύριο και μεθαύριο.

Τώρα έχεις βάλει ένα καινούργιο πρόγραμμα στη ζωή σου, πιο κοντά στην ουσιαστική ευεξία η οποία περιλαμβάνει την άσκηση και την κοινωνικοποίηση. Το γυμναστήριο καλύπτει και τα δύο.

Οι κολλητοί που σου έλειψαν (γείωνες για Netflix τις Παρασκευές)

Άσε μωρέ να αράξω λίγο καναπέ από όλη την εβδομάδα και πάμε αύριο για ποτό. Δεν έγινε και κάτι, σκεφτόσουν. Και πράγματι δεν έγινε, αλλά μπορεί να έφτανε το Σάββατο και να μη μπορούσατε τελικά να συντονιστείτε όλοι μαζί όπως εκείνη την Παρασκευή. Έτσι δε βρισκόσασταν ποτέ.

Τώρα με την πρώτη ευκαιρία θα πας για καφέ ή ποτάκι μαζί τους, για να τα πείτε. Κι ας τα λέτε με βιντεοκλήση όσο ισχύει το “μένω σπίτι“, είναι αλλιώς το από κοντά. Τώρα θα κλείσεις το Netflix και θα αρχίσεις να βγαίνεις με τους κολλητούς τις Παρασκευές μετά την καραντίνα.

Ο πελάτης που σε κούραζε στο brainstorming

Είχε πολλές ιδέες ή δεν καταλάβαινε τις δικές σου, που με τόσο κόπο είχες οργανώσει. Δεν ήταν και πιο εύκολος στο meeting, οπότε έπρεπε να περάσεις τουλάχιστον ένα τρίωρο μαζί του. Μιλούσε για τα επόμενα βήματα χωρίς καν να έχετε κλείσει τα προηγούμενα.

Τώρα σου έλειψαν όλα τα παραπάνω και προσπαθείς να διατηρήσεις ενεργή τη σχέση σου μαζί του και κατανοείς πιο πολύ από ποτέ την αγωνία του για πρόοδο, εξέλιξη, εργασία και όραμα. Είσαι έτοιμος για την επόμενη επαγγελματική συνάντηση μαζί του, που εσύ θα θέλεις να κρατήσεις τουλάχιστον τρεις ώρες.